TY - JOUR ID - 62143 TI - بازنمایی هویت‌های حرفه‌ای کشاورزان شهرستان شوشتر: پژوهشی بر پایه روش‌شناسی کیو JO - پژوهشهای روستائی JA - JRUR LA - fa SN - 2008-7373 AU - مرداسی, غلامرضا AU - یزدان پناه, مسعود AU - برادران, مسعود AU - فروزانی, معصومه AD - کارشناس ارشد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، خوزستان، ایران. AD - استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، خوزستان، ایران. AD - دانشیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، خوزستان، ایران. Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 8 IS - 1 SP - 100 EP - 121 KW - هویت KW - کشاورزان KW - روش‌شناسی کیو KW - خوزستان KW - روانشناسی اجتماعی DO - N2 - هویت یک کشاورز، خودباوری او درمورد اینکه وی یک شخص خاص است، نقش‌هایی که چنین شخصی باید ایفا کند و تعهدی که به آن هویت خاص دارد، نقش مهمی در تعیین انتخاب‌های رفتاری وی دارد. درک این «هویت‌ها» و نقش‌های مرتبط با آنها می‌تواند هم در بررسی مسأله عدم‌تجانس و ناهمگونی در جوامع کشاورزی و هم در شناخت اینکه کدام رفتارها از لحاظ فرهنگی مهم هستند، به ما کمک کند. بنابراین ممکن است نیاز به توجه خاصی به هویت‌ها در تدوین سیاست‌ها جهت گسترش توسعه داشته باشیم. هدف این مطالعه، به کارگیری روش کیو جهت تدوین یک نوع‌شناسی از کشاورزان با هویت‌های خاص است. این مطالعه بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده موجود از یک مطالعه از کشاورزان در استان خوزستان پایه‌گذاری شده است. بر اساس بررسی ادبیات موضوع، مصاحبه با کشاورزان و کارشناسان کشاورزی، فضای گفت‌وگو با 120 گویه ساخته شد. سپس بر اساس رتبه‌بندی‌های انجام شده توسط کارشناسان، 43 نمونه کیو انتخاب شد. پس از آن پنجاه کشاورز که از طریق نمونه‌گیری هدفمند به عنوان مجموعه مشارکت‌کنندگان انتخاب شده بودند، به تکمیل روش مرتب‌سازی کیو پرداختند. تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد سه نوع هویت تولیدگرای کارآفرین سلامت‌دوست، تولیدگرای سنتی و سنتی در میان کشاورزان وجود دارد. UR - https://jrur.ut.ac.ir/article_62143.html L1 - https://jrur.ut.ac.ir/article_62143_24101b8ec46ce9dc551186a5cb07150f.pdf ER -