TY - JOUR ID - 73673 TI - شناسایی و تحلیل انواع ریسک‌های مرتبط با کشت زعفران (موردمطالعه: استان کرمانشاه) JO - پژوهشهای روستائی JA - JRUR LA - fa SN - 2008-7373 AU - کوشکی, فاطمه AU - رستمی, فرحناز AU - میرک زاده, علی اصغر AD - دانشجوی دکتری، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. AD - استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 11 IS - 4 SP - 796 EP - 813 KW - ریسک KW - گیاهان دارویی KW - استان کرمانشاه KW - توسعه کشاورزی KW - زعفران DO - 10.22059/jrur.2019.284700.1377 N2 - این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل منابع ریسک کشت زعفران در استان کرمانشاه با روش کمی انجام شد. جامعه آماری پژوهش زعفران کاران استان کرمانشاه به تعداد114 نفر بودند که به‌صورت تمام شماری از آن‌ها اطلاعات گردآوری شد. ابزار پژوهش پرسش‌نامه محقق ساخته دو قسمتی، شامل ویژگی‌های فردی و حرفه‌ای بهره‌برداران و گویه‌هایی جهت سنجش ریسک بوده است. به منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نظرسنجی و فرمول‌های مرتبط استفاده شد. از نظر زعفران کاران مهم‌ترین ریسک‌های تولید(عرضه نشدن به‌موقع نهاده‌ها بخصوص بنه‌های زعفران، وجود حیوانات و جوندگان و عدم شناخت سموم مختلف جهت مبارزه با علف‌های هرز)؛ ریسک انسانی (کمبود نیروی انسانی در دسترس برای برداشت زعفران، بیماری و مهاجرت افراد جوان خانواده و سرقت محصول و ادوات کشاورزی)؛ ریسک بازار(تضمین فروش، عدم وجود تجهیزات و امکانات بسته‌بندی و فروش فله‌ای محصول و قیمت‌گذاری سلیقه‌ای)؛ ریسک‌های مالی(دسترسی نداشتن به تسهیلات بانکی، عدم وجود نقدینگی کمبود سرمایه و فاصله زمانی کوتاه بین دریافت و بازپرداخت وام) و ریسک‌های نهادی(فقدان حمایت و کمک دولت در فروش و بازاریابی زعفران با قیمت مناسب، عدم وجود پوشش بیمه‌ای ‌توسط دولت، عدم وجود شبکه ارتباطی بین زعفران‌کاران در سطح محلی و منطقه‌ای) هستند که لازم است به‌منظور توسعه کشت زعفران تلاش در جهت رفع ریسک‌های مربوطه صورت پذیرد. UR - https://jrur.ut.ac.ir/article_73673.html L1 - https://jrur.ut.ac.ir/article_73673_d81b7ab03cea792d63935b503fb9dfcb.pdf ER -