عوامل تاثیرگذار بر رضایتمندی گردشگران از غذای محلی در مناطق روستایی شهرستان شوشتر

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی ارشد توسعه روستایی

2 دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

3 استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

10.22059/jrur.2024.362302.1857

چکیده

این پژوهش با هدف کلی تحلیل عوامل اثرگذار بر رضامندی گردشگران مناطق روستایی از غذای محلی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی گردشگران مناطق روستایی شهرستان شوشتر بود. با استفاده جدول کرجسی و مورگان 400 نفر از گردشگران روستایی برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه‏ای بود که روایی آن توسط پانل متخصصان و پایایی آن توسط ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه و تحلیل داده‏ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم‏افزار SPSS انجام شد. نتایج ضریب همبستگی نشان داد که بین متغیرهای تجربه‏ فرهنگی،‌ عوامل هیجانی، جذابیت حسی، نگرانی‏‏های بهداشتی، ‌نگرش نسبت به غذای محلی،‌ هنجارهای ذهنی، عوامل بین فردی، خودکارآمدی و دلبستگی به غذای محلی با رضایت گردشگران رابطه معنی‏داری دارد. این در حالی است که بین رضایت از غذای محلی و متغیرهای سن، درآمد، بعد خانوار، تحصیلات، جنسیت، شغل‌ و نئوفوبیای غذایی رابطه معنی‏داری از نظر آماری یافت نشد. نتایج ضریب رگرسیون نشان داد که پنج متغیر نگرش نسبت به غذای محلی، هنجار ذهنی، خودکارآمدی، خطرات بهداشتی و دلبستگی به غذای محلی توانستند 5/70 درصد از تغییرات متغیر وابسته تحقیق یعنی رضایت گردشگران از غذای محلی را تبیین نماید.

کلیدواژه‌ها

موضوعات



مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 10 اسفند 1402
  • تاریخ دریافت: 24 تیر 1402
  • تاریخ بازنگری: 23 بهمن 1402
  • تاریخ پذیرش: 25 بهمن 1402